Jahun Adminhakemus

From JAHugawa, 2 Years ago, written in Plain Text, viewed 2 times. This paste will die in 1 Second.
URL https://paste.paivola.fi/view/5c5a8d4c Embed
Download Paste or View Raw
 1. Kuulin kollegoiltani juttua, että haette ensi lukuvuodeksi admineita. Täten haen sekä PSIL että Päivölä-adminiksi.
 2.  
 3. Kiinnostukseni adminointia kohtaan on herännyt jo kauan sitten. Suunnitelmani kariutuivat ensimmäisen kerran toisena Päivölä-vuotenani, silloisten admin-hakujen ollessa käynnissä. Henkilökohtaisista syistä (opiskelu- ja elämäntilanne) jouduin jättämään hakematta, ja kitkerästi hyväksymään elämän ilman adminoinnin iloja. Sisimmässäni jäin katumaan tätä päätöstä. Vannoin, että jonain päivänä kasvan isoksi ja että minusta tulee ihan oikea admin.
 4.  
 5. Kokemusta kertyi tipoittain vuosien mittaan. Aluksi sonffasin, säädin ja asensin koneita ja systeemejä omaan käyttööni. Yliopistolla ajauduin syvempiin vesiin - projektin yksikään koodirivi ei kääntyisi, ellei joku ensin suorittaisi armotonta konffausta. Siinä karaistui. Mutta kun pääsin vauhtiin, oli vaikea lopettaa. Komentorivi oli pakko saada kaikkialle tai alkoi tulla vieroitusoireita.
 6.  
 7. Yliopiston palkkalistoilla päädyin asentamaan ja ylläpitämään VPS:iä muiden tutkijoiden käyttöön. Muiden tutkijoiden koodit piti saada palvelimella pyörimään, ja esim. tutkimusryhmän chatti piti pitää pystyssä, oli Joulu tai Juhannus. IT-tukena sai olla vielä yhdeltätoista illalla, kun tutkijaparan piti saada vielä yksi analyysi ennen paperin deadlinea.
 8.  
 9. Vaikka ylläpitäjän elämä on yhtä vuoristorataa, en kyllästynyt. Vaikka taukille asiakkaalle saa selittää samat asiat 5 kertaa, en pysäyttänyt. Vaikka tulostimen sai korjata kolmasti samana päivänä, en lopettanut. Haluan lisää. Siksi haen adminiksi.
 10.  
 11. Minulla on toinenkin syy hakea - haluan päästä oppimaan Päivölän osaavilta admineilta. Olen kuullut hyvää adminien tarjoamasta koulutuksesta, erityisesti haluan syventää osaamistani fyysisestä ylläpidosta. Siksi olen valmis sitoutumaan ja laittamaan omaa aikaani likoon tarpeen vaatiessa. Toisaalta toivon joustavuutta, sillä töideni vuoksi joudun usein matkustamaan ympäri Suomea.
 12.  
 13. Nykyiset adminit ovat tehneet hyvää työtä niin PSILin pystyssä pitämiseksi kuin Päivölän kriisejä ratkaisten. Mutta paraskaan admin ei voi olla kaikkialla yhtä aikaa. Haluan olla yksi käsipari, auttamassa silloin kun monta yllätystä iskee. Haluan siten myös parantaa admintiimin toimintavarmuutta, erityisesti kiireaikoina. Erityisesti kesäisin, kun adminit ovat vaihtuneet, vanhat eivät välttämättä ole paikalla ja uusilta kestää aikaa oppia kaikki adminloitsut ja -taiat. Esimerkiksi kesälukio, kesäviikot sekä PSILin satunnaiset tapahtumat (viime kesänä nuorten SM-kisat ja shakkikameran demoaminen) asettavat vaihtelevan tarpeen adminin läsnäololle. Nykyisten adminien työpanos on ollut erinomainen, ja adminitkin ansaitsevat lomaa, edes kesäisin.
 14.  
 15. Toimintavarmuutta PSILillä on myös hyvä täydentää. Viime vuonna on ollut tilanteita, jolloin toinen admineista on ollut esim. kilpailussa, ja toinen on joutunut korjaamaan monta ongelmaa yksin. On hankala keskittyä omaan työprojektiin, jos se keskeytyy koko ajan muiden ongelmia korjatessa. Haluan osaltani antaa admineille paremmat työolot ja mahdollisuuden keskittyä oppimaan uusia teknologioita. Jos pystyn auttamaan akuuteissa ongelmissa, se on palvelus kaikille.
 16.  
 17. Jos pääsen adminiksi, otan tavoitteekseni tukea muiden adminien toimintaa, ja haluan luoda heille paremmat työolot ja työskentelyedellytykset. Pystyn erityisesti auttamaan asiakasrajapinnan kanssa, sillä siitä minulla on runsaasti työkokemusta. Olen ennenkin joutunut vastaamaan tyhmiin kysymyksiin, joskus viisikin kertaa, kun asiakas ei vain ymmärrä. Mutta sillä mennään ja hymyillään takaisin, vaikka hajottaisikin. (I can easily handle customers in English, too.)
 18.  
 19. Kysyitte ilmoituksessa sudojen käytöstä. Esitän teille sudon kymmenen sääntöä:
 20.  
 21. 1. Älä käytä sudoja, ellet tiedä mitä Stack Overflown antama komento tekee.
 22. 2. Älä käytä sudoja korjauksena huonosti konffattuihin kansion oikeuksiin. Korjaa oikeudet.
 23. 3. Älä käytä sudoja vain, koska jokin ei toimi. Mieti miksei se toimi. sudo pip install --user ei ole ratkaisu elämän ongelmiin.
 24. 4. Älä käytä sudoa, vaikka Veikko kuinka käskisi.
 25. 5. Älä käytä sudoja vuosikurssitoverien irclogien lukemiseen.
 26. 6. Älä käytä sudoja tuubassa kello neljältä yöllä.
 27. 7. Älä käytä sudoja ennen kuin olet lukenut uudestaan, minkä komennon kirjoitit, ja tarkistanut, että todella halusit suorittaa komennon.
 28. 8. Älä käytä sudoja vain koska voit.
 29. 9. Älä kinua adminilta sudoja.
 30. 10. Käytä sudoja, kun olet varma siitä mitä olet tekemässä, ymmärrät oikeasti mitä ajamasi komento tekee, olet tarkistanut sen huolella kahdesti, ja kun tiedät että tarvitset oikeasti sudoja asian tekemiseen.
 31.  
 32. Adminille jokainen päivä on uusi seikkailu. Kun wlan takkuaa, kovo poksahtaa, kun kaapeli katkeaa ja sähköt simahtaa, kun palvelin sammahtaa ja uptime katoaa. Silloin tarvitaan sankariadmin.
 33.  
 34. Haluan olla sellainen admin.
 35.  
 36.  
 37.  
 38. CV:ni on saatavilla http://dy.fi/i83. Lisäksi olen pyytänyt seuraavia henkilöitä toimimaan suosittelijoinani:
 39. Henri Lunnikivi, admin (heksat), hegza@PVLnet, +358 45 675 4694
 40. Jan Solanti, admin (heksat), Yaniel@PVLnet, +358 50 369 4554
 41. Ville Nupponen, admin, aikain@PVLnet, +358 50 441 3001
 42.  
 43. Yhteydenottoanne odottaen,
 44. Jahu

Reply to "Jahun Adminhakemus"

Here you can reply to the paste above